Shopping Cart

Ingen produkter i handlekurven.

Gua Sha Massasje

Hva er Gua Sha?

Gua Sha er en alternativ terapi som innebærer å skrape huden din med et massasjeverktøy for å hjelpe til med å forbedre sirkulasjonen. Denne eldgamle kinesiske helbredelsesteknikken kan være en unik tilnærming til bedre helse. I denne artikkelen tar vi titt på de helsefremmende effektene ved Gua Sha, i tillegg til bivirkninger som kan oppstå.

Gua Sha: En tradisjonell kinesisk massasjemetode med helsefordeler

I Gua Sha skraper en terapeut huden din med korte eller lange strøk for å stimulere mikrosirkulasjonen i det myke vevet, noe som øker blodstrømmen. Disse strøkene utføres med et glatt instrument kjent som et Gua massasje verktøy. Terapeuten påfører massasjeolje på huden din og bruker deretter verktøyet til gjentatte ganger å skrape huden din i en nedadgående bevegelse. Det er de siste par årene blitt veldig populært med mindre Gua Sha verktøy der man på egenhånd kan bruke massasjemetoden på egen kropp.

Gua Sha er ment å håndtere stagnert energi, kalt qi eller chi, i kroppen som utøvere tror kan være ansvarlig for betennelse. Betennelse er den underliggende årsaken til flere tilstander knyttet til kroniske smerter. Å gni over hudens overflate antas å bidra til å bryte opp denne energien, redusere betennelse og fremme helbredelse.

Gua Sha utføres generelt på en persons rygg, sete, nakke, armer og ben. En mildere versjon av det brukes til og med i ansiktet som en ansiktsbehandling. Terapeuten kan påføre lett trykk og gradvis øke intensiteten for å fastslå hvor mye kraft du og kroppen din kan håndtere. Her kan lese mer om fremgansmåten og hvordan man gjennomfører Gua Sha Massasje.

Fordeler med Gua Sha

Gua Sha kan redusere betennelse, og brukes ofte for å behandle lidelser som forårsaker kroniske smerter, som leddgikt og fibromyalgi, samt de som utløser muskel- og leddsmerter. I tillegg kan Gua Sha kan også lindre symptomer på tilstander som:

Betennelse i leveren
Forskning antyder at Gua Sha kan være med å redusere kronisk betennelse i leveren.

Migrene
Gua Sha har i enkelte studier vist seg å forbedre migrene. Gua Sha kan gi en avslapningseffekt på kroppen, inkludert musklene og nervesystemet. Dette kan være spesielt gunstig for de som opplever migrene utløst av stress eller spenninger.

Brystfyll/ Brystforstørrelse
Studier har vist at kvinner opplever færre rapporter om brystfyll og ubehag etter Gua Sha. Gua Sha stimulerer lymfesystemet, som er ansvarlig for å fjerne avfallsstoffer og overflødig væske fra kroppen. Dette kan bidra til å forhindre eller redusere brystfyll ved å lette drenering og unngå opphopning av væske i brystet.

Nakkesmerter
Gua Sha-massasje innebærer skraping av huden med et massasjeverktøy, noe som kan bidra til å løse opp spenninger i musklene rundt nakken. Denne muskelavslapningen kan redusere stramhet og smerter som ofte oppstår som følge av muskelbelastning. Etter en uke med Gua Sha-behandlinger rapporterte deltakere i studien om mindre smerte sammenlignet med dem som ikke mottok Gua Sha massasje.

Bivirkninger av Gua Sha

Som et naturlig helbredende middel er Gua Sha trygt. Det skal ikke være smertefullt, men prosedyren kan påvirke utseendet på huden din. Siden det innebærer å gni eller skrape huden med et massasjeverktøy, kan små blodkar kjent som kapillærer nær hudoverflaten sprekke, noe som kan føre til hudblåmerker og mindre blødning. Blåmerker forsvinner vanligvis innen et par dager. Noen opplever også midlertidig inndragning av huden etter en Gua Sha-behandling.

Blåmerke Gua Sha

Hvis det oppstår blødning, er det også risiko for overføring av blodoverførbare sykdommer med Gua Sha-terapi, så det er viktig at terapeutene desinfiserer verktøyene sine etter hver person. Unngå denne teknikken hvis du har hatt noen kirurgi de siste seks ukene. Personer som tar blodfortynnere eller har koagulasjonsforstyrrelser, er ikke gode kandidater for Gua Sha.

Når konvensjonelle behandlinger ikke forbedrer symptomene, antyder forskning at Gua Sha kan gi lettelse. Denne teknikken kan virke enkel, men den bør bare utføres av en lisensiert akupunktør eller utøver av kinesisk medisin for å sikre en trygg og riktig behandling. Selv om mer forskning trengs, er det få risikoer forbundet med denne massasjeteknikken. Velg en profesjonell med sertifisering i Gua Sha for å forbedre effektiviteten av behandlingen og redusere risikoen for smerte eller alvorlige blåmerker fra overdreven kraft. Eventuelt kan du sjekke ut vårt Gua Sha tilbehør og prøve deg forsiktig frem på egenhånd ved å følge våre tips om Gua Sha Massasje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *